ساخت خانه یک طبقه بدون ستون با روش icf :
آیا تا به حال به ساخت خانه یک طبقه بدون ستون فکر کردهاید؟ تصور میکنید که این کار امکانپذیر باشد؟ همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت اجرای کناف در سال 1401, قیمت سنگ کاری دیوار حیاط به لینک مربوطه مراجعه کنید. اگر به این مبحث علاقمند هستید ادامه این مقاله از اسپرلوس را از دست ندهید چرا که قرار است در مورد ساخت خانههایی که در آن خبری از ستون نیست صحبت کنیم.
هزینه ساخت خانه یک طبقه بدون ستون

در اوایل دهه 50 و 60 میلادی, ایده ساخت خانههای یک طبقه بدون ستون مطرح شد و در همان سالها، چندین مهندس آلمانی موفق شدند تا برای این امر، روشی بسیار خلاقانه را ابداع کنند. این روش، به قدری کاربردی و البته موفقیت آمیز بود که بسیاری از ساکنین کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز بر آن شدند تا از این روش,در صنعت عمران و ساختمانسازی استفاده کنند. این روش جدید، در سالهای بعد, توسعه و بهبود یافت اما بسیاری از اصول آن، همچنان پایبند به اصول قدیمی هستند. این روش که به نام روش Insulating Concrete Formwork یا ICF شناخته میشود به کمک بتن مسلح، پروفیل گالوانیزه و پنل پلی استایرن انجام میگیرد. برای اطلاع از هزینه ساخت خانه یک طبقه بدون ستون با کارشناسان ما تماس بگیرید. در ادامه با نحوه ساخت این خانهها آشنا خواهیم شد.
سیستم icf در ساختمان

در این سیستم از پنلهای EPS که در صخامتهای 6 تا 20 سانتیمتر موجود هستند استفاده میگردد و بین آنها، به منظور افزایش استحکام از پروفیلهای گالوانیزه که دارای فرم مشخصی هستند استفاده میشود. در ادامه,برای مستحکمتر شدن هرچه بیشتر سازه، مصالح دیگری نظیر بتن و میلگرد به سازه اضافه خواهد شد.
همانند ساخت خانههای معمولی، ساخت خانه بدون ستون با سیستم ICF نیز با مراحلی نظیر گودبرداری, خاکبرداری و… آغاز میشود تا در نهایت, یک سطح صاف برای ساخت خانه در اختیار داشته باشیم. سپس، به منظور آنکه بتوان پنلهای پلی استایرن را به خوبی جاسازی کرد, میلگردها در هنگام ساخت کف در سطح کار مستقر خواهند شد.
پس از آنکه ساخت کف به اتمام رسید نیاز است تا شروع به ساخت گوشههای ساختمان کنیم. برای این امر، به بلوکهایی نیاز داریم که با زاویه 90 درجه در محل خود قرار گیرند. پر کردن فضاهای خالی بین بلوکها به شما امکان میدهد تا دیوارها را بر پا کنید و محل در و پنجرهها را نیز به کمک پنل ها و قالبهای پلی استایرن مشخص نمایید.
انواع دیوار چینی ساختمان

برای دیوار چینی سازه یک طبقه خود, دو روش در اختیار دارید. شما میتوانید از پنلهای مرتفع دیواری یا بلوک استفاده کرده و آنها را به کمک چسبهای مخصوص, روی هم یا در کنار هم محکم نمایید. در مرحله بعد، اطمینان حاصل کنید که این دیوارها کاملا صاف و تراز هستند تا بتوانید اقدام به بتن ریزی کنید. برای آنکه از خم شدن دیوارها جلوگیری کنید نیاز است تا تمامی دیوارها را به کمک یک میلگرد که به شکل افقی در سراسر سازه قرار دارد به هم وصل نمایید.
پس از این مرحله,کار بتن ریزی آغاز میگردد و پس از آنکه بتن به طور کامل خشک شد, نوبت به اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمان که از میان پنلها عبور میکنند میرسد. در آخر، پس از اتمام دیوارها، نوبت به سقف سازه میرسد. توصیه میشود سقف سازه نیز توسط این سیستم اجرا شود. در نهایت نوبت به نمای سازه میرسد. شما میتوانید از مصالح مختلف از جمله سنگ، چوب, آجر و یا فلز برای نماسازی استفاده نمایید.
پس از آنکه تاسیسات برقی و مکانیکی سازه نظیر نصب کلید و پریز را انجام دادید, زمان انجام مراحل پایانی سازه از جمله نازککاری خواهد بود. به این ترتیب,شما یک خانه بدون ستون در اختیار خواهید داشت.
مزایای سیستم icf
این روش، در مقایسه با ساخت خانههای سنتی قدیمی مزایای بسیار زیادی دارد که در این بخش قصد داریم به آن اشاره کنیم. همانطور که گفته شد، در ساخت خانههایی با روش ICF, دیوارها از ضخامت بیشتری برخوردار هستند. این یعنی، علاوه بر اینکه مقاومت سازه در برابر تحمل بار زیاد است, میتواند عایق خوبی در برابر سرما نیز باشد بنابراین چنین خانههایی، برای مناطق سردسیر بسیار ایدهآل هستند.
بزرگترین مزیت این روش آن است که دیگر نیازی به ستون در خانه نیست بنابراین افرادی که علاقه زیادی به دکوراسیون داخلی دارند، با آسودگی و فراغ بال بیشتری میتوانند طراحی این منازل را انجام دهند. همچنین سرعت ساخت این خانهها به شکل چشمگیری بالاست بنابراین میتوان به طور همزمان در هزینه و زمان صرفه جویی نمود.
خبر خوب این است که چنانچه قادر به افزایش استحکام سازه باشید میتوانید این منازل را در 2 یا 3 طبقه نیز اجرا کنید و به دلیل عایق بودن این منازل در برابر برودت, صوت و حرارت,میزان مصرف انرژی و همچنین مصالح ساختمانی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
شاید تصور کنید که از آنجایی که در این خانهها خبری از ستون نیست,احتمالا با اولین زلزله, دچار فروپاشی خواهد شد. باید گفت این تصور اشتباه است. در ساخت این منازل, میتوان انعطاف زیادی به خرج داد و از مصالح مختلف در ترکیب با یکدیگر استفاده نمود. این یعنی خانه بدون ستون شما دارای مقاومت مطلوبی در برابر زلزله,توفان,آتش سوزی و… است. همچنین این خانهها در مقایسه با خانههای ستون دار وزن بسیار کمتری دارند. بنابراین در مناطق زلزلهخیز کشور، در صورت بروز زلزلههای شدید، شاهد کمترین میزان خسارت وارده خواهیم بود.
در مواقعی که نیاز به ساخت یک سازه موقت نظیر خوابگاه, ورزشگاه, آموزشگاه و… وجود داشته باشد، استفاده از سیستم ICF به دلیل هزینه پایین میتوان گزینه بسیار منطقی باشد.
هزینه ساخت خانه به روش icf
سیستم ICF یکی از سیستمهای ساخت خانه در کشورهای اروپایی و آمریکایی است که به دلیل مزایای بیشماری که دارد، امروزه بیش از گذشته مورد استقبال قرار گرفتهاند. این روش، برای ساخت خانههای یک طبقه بدون ستون، اضافه کردن طبقه بر روی ساختمانهای یک طبقه, ساخت فضاهایی برای اسکان موقت و… روشی بسیار مناسب است چرا که سرعت ساخت آن بسیار بالا بوده و از نظر اقتصادی کاملا به صرفه است. در ضمن این روش, از نظر نوع و شیوه ساخت کاملا با محیط زیست سازگار بوده و مطابق با مقررات ملی ساختمان در ایران میباشد. از این رو این روش, هیچگونه محدودیت و ممنوعیتی برای اجرا در کشور نخواهد داشت. برای اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ساخت خانه به روش icf با کارشناسان ما تماس بگیرید.