طرز ساخت سقف ویلا, یکی از بخشهای مهم هر ویلا محسوب میشود بنابراین اجرای آن, نیاز به دقت و حساسیت زیادی دارد.همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از قیمت اجرای کناف در سال 1401 و ساده ترین روش تخریب بتن به لینک مربوطه مراجعه کنید در این مقاله از اسپرلوس با انواع سقفها ویلایی و طرز ساخت سقف ویلا آشنا خواهیم شد.
انواع و طرز ساخت سقف ویلا شیبدار

انتخاب یک پوشش صحیح برای سقف ویلا میتواند علاوه بر جنبه زیبایی که دارد, از بروز مشکلات زیادی نیز جلوگیری کند. همانطور که میدانید یکی از بخشهای مهم هر سازهای,سقف آن است که میتواند از نظر ظاهری در دو دسته مسطح و شیبدار قرار گیرند. در ویلاهایی که در شمال کشور ساخته میشوند,سقفهای شیبدار بسیار پرطرفدار هستند چرا که علاوه بر اینکه سبب افزایش زیبایی نمای ویلا میشود، میتواند آب باران را به سمت زمین هدایت کنید.
این سقفها همچنین در مقایسه با سقفهای مسطح, کمتر دچار آسیب میشوند و مراقبت از آنها, نیاز به هزینه و نظارت کمتری خواهد داشت. به علاوه اینکه,در برابر بارش سنگین برف نیز مقاومت بسیار خوبی از خود به نمایش میگذارند. در این مقاله تصمیم داریم در مورد سقفهای شیبدار و طریقه ساخت آنها صحبت کنیم اما پیش از آن نگاهی به انواع سقفها خواهیم انداخت.
انواع سقف ویلا کدامند؟

سقف ویلاها از نظر مراحل ساخت و نوع پوشش در چند نوع وجود دارند که عبارتند از:
- سقف سفالی
- سقف آندوویلا
- سقف آندولین
- سقف شینگل
- سقف کامپوزیت
- سقف فلزی
- سقف آردواز
- سقف ورق کلاسیک تایلی پرچین
- سقف ورق گالوانیزه
اجرای سقف معمولا در سه گام انجام میگیرد که عبارتند از نصب کلاف,زیرسازی و اجرای پوشش و پوشش نهایی, از میان این مراحل, باید گفت مراحل 2 و 3 به طور مستقیم با نمای سازه رابطه دارند چرا که در مرحله دو, اسکلت سقف و در مرحله سه، مصالح مورد نظر برای اجرای آن مشخص میشود.
در حال حاضر برای ساخت سقف,متریال زیادی قابل استفاده است که هریک از آنها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند. از این رو شما میتوانید با توجه به میزان بودجه و سلیقه شخصی خود، متریال مناسب را انتخاب کنید. نکته قابل توجه آن است که انتخاب مصالح، به آب و هوای منطقه مورد نظر نیز بستگی دارد. در مناطق پر بارش کشور, همواره توصیه میشود تا سقفهای شیروانی شیبدار را برای اجرا در ویلای خود انتخاب کنید.
اجرای سقف ویلا شیبدار

همانطور که در بخش قبل مشاهده کردید، روشها و متریال متنوعی برای اجرای سقف ویلا وجود دارد. یکی از اجزای بسیار اساسی و مهم هر ساختمان، سقف آن است بنابراین اهمیت دارد تا اجرای آن و انتخاب مصالح برای ساخت آن با توجه به فاکتورهای مهمی نظیر آب و هوای منطقه انجام گیرد. سقفها در انواع مختلف مسطح و شیبدار قابل اجرا هستند با این حال، سقفهای شیبدار به دلیل دارا بودن مزایایی نظیر مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی گرم و سرد,مقاومت مطلوب در برابر بارش برف, باران و… به انتخاب اول بسیاری از افراد تبدیل شده است.
در صورتی که از سقف شیبدار برای ویلای خود استفاده کنید این اطمینان وجود دارد که در هنگام بارش باران یا حتی برف، سقف قادر است تا آب را به سمت لبه سقف هدایت کرده و در نهایت آن را به زمین برساند. بنابراین چنین سقفهایی شما را از برف روبی بی نیاز خواهند کرد. حال که نوع سقف مورد نظر و متریال مناسب را برای اجرا انتخاب کردید, زمان آن رسیده که سقف ویلای خود را اجرا کنید.
کلاف
در این مرحله، برای قرارگیری سقف شیروانی, کلافهای مناسب انتخاب و نصب میگردند. جنس این کلافها میتواند بر اساس جنس سقف شیروانی متفاوت باشد.
زیرسازی سقف
در این مرحله، عملیات زیرسازی سقف آغاز میگردد که شامل اجرای مراحلی از جمله زیرسازی و اجرای پوشش برای آن میشود. در این مرحله، عموما از خرپا برای اجرای سازه سقف استفاده میگردد. نکته بسیار مهم آن است که هرچه مرحله زیرسازی با دقت و حساسیت بیشتری انجام گیرد شاهد آن خواهید بود که سقف سازه شما از کیفیت و مقاومت بیشتری برخوردار است. همچنین این امر میبایست توسط افراد متبحر در این زمینه انجام گیرد که دارای سابقه و تجربه کافی در آن هستند.
پوشش زیرسازی
در این مرحله نیاز است تا با استفاده از توری,پشم شیشه و…، برای زیرسازی سقف یک پوشش ایجاد کنید. این پوشش علاوه بر اینکه به عنوان یک عایق عمل میکند وطیفه دارد تا دوام و مقاومت سقف را نیز افزایش دهد. این مرحله نیاز از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که بهبود پوشش زیرسازی سبب محافظت از سقف خواهد شد.
پوشش نهایی سقف
در این مرحله، که مرحله پایانی محسوب میشود زمان اجرای پوشش نهایی برای سقف ویلا میباشد. شما میبایست پس از انتخاب مصالح و متریال مناسب, سقف شیبدار و شیروانی را به پوشش دهید. نکته قابل توجه آن است که هرچه انتخاب مصالح و نصب آنها با دقت بیشتری انجام گیرد قطعا شاهد افزایش دوام عمر سقفهای شیبدار خواهیم بود. شما میتوانید مصالح و متریال مورد نظر خود را به کمک اتصالات مناسب نظیر چسب, پیچ یا میخ,در محل خود مهم کنید. در نهایت به منظور عایق نمودن سقف در برابر بارش, میبایست سقف را آب بندی نمایید.
اجرای سقف ویلا به چه میزان بودجه نیاز دارد؟
جنس پوشش مورد نظر و همچنین متراژ سقف ویلا,دو فاکتور مهم در تعیین قیمت اجرای سقف ویلا به شمار میروند. با توجه به این که قصد دارید از چه پوششی برای سقف استفاده کنید میتوانید متریال مختلف را با در نظر گرفتن میزان قیمت آنها بر حسب متر, انتخاب کرده و با در نظر گرفتن متراژ سقف,به قیمت حدودی اجرای سقف دست یابید.
در این مقاله با طرز ساخت سقف ویلا آشنا شدید. سقف سازه یکی از اجزای اساسی هر ساختمانی محسوب میشود بنابراین اهمیت دارد تا اجرای آن به شکلی کاملا صحیح و اصولی و توسط افراد متبحر در این زمینه انجام گیرد.