روش های جدید ساختمان سازی در جهان و انواع آن :
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و نیاز به افزایش سرعت ساخت و ساز ساختمان، باید گفت روش های جدید ساختمان سازی در جهان نیز با تغییر و پیشرفت چشمگیری مواجه شدهاند. روشهای سنتی, شاید در گذشته بیشتر مورد توجه قرار میگرفتند اما امروزه به دلیل معایب بسیار زیادی که دارند,کم کم جای خود را به روشهای جدید و مدرن دادهاند. برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت اجرای کناف در سال 1401 , قیمت نازک کاری ساختمان 1401 به لینک مربوطه مراجعه کنید. چنانچه در این زمینه علاقمند به کسب اطلاعات بیشتری هستید در ادامه همراه اسپرلوس باشید.
روشهای نوین ساختمان سازی در ایران

بسیاری از کشورهای جهان متاثر از پیشرفت تکنولوژی توانستهاند تا به پیشرفتهای قابل توجهی در بسیاری از زمینهها دست یابند. با این حال، هنوز کشورهایی هستند که با وجود نیروی کار ، برخورداری از ماشینآلات ساخت و ساز جدید و همچنین مصالح مدرن و با کیفیت, همچنان تمایل دارند تا ساخت و ساز ساختمانهای مسکونی و تجاری را به روشهای سنتی انجام دهند.در این مقاله روشهای نوین ساختمان سازی در ایران را توضیح میدهیم.
شاید در گذشته این روشها بسیار کارامدتر بودهاند اما معایب این روشها از جمله گران تمام شدن هزینه ساخت و ساز، افزایش وزن سازه, کند بودن روند ساختمانسازی,کاهش چشمگیر ایمنی و کیفیت ساخت و… سبب شده تا این روشها، به دست فراموشی سپرده شوند. در روش سنتی, استفاده از مصالح قدیمی و غیر استاندارد علاوه بر اینکه سبب میشد پروسه ساخت و ساز به کندی پیش برود شاهد آن بودیم که وزن نهایی سازه به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکرد. همچنین استفاده از مصالح با کیفیت نیز سبب میشد تا قیمت نهایی ساختمان نیز با افزایش قابل توجهی روبهرو شود. در مقابل استفاده از مصالح بی کیفیت، با کاهش هزینه سبب کاهش ایمنی و مقاومت سازه میشد. در چنین حالتی، کشورهای پیشرفته جهان تصمیم گرفتند تا از روشهای مدرن و جدیدتری به منظور ساخت و ساز بهره بگیرند.
بهترین روش ساختمان سازی
- روش Tilt –Up
- روش Wood Stud یا Metal Stud
- روش Base Isolator
یکی از بهترین روش ساختمان سازی Tilt –Up عمدتا در انبوهسازی ساختمانهای مسکونی، مراکز اداری-تجاری ,بیمارستانها, مراکز آموزشی و صنعتی استفاده میگردد. همچنین برای ساخت ویلا و آپارتمانهای سبک روش Wood Stud یا Metal Stud بهترین گزینه به شمار میرود. روش Base Isolator نیز بهترین گزینه برای ساخت سازههای بلند نظیر هتلها، برجهای اداری و مسکونی میباشد.
اجرای تیلت آپ

همانطور که گفته شد, این روش بهترین روش به منظور انبوه سازی و ساخت مراکز اداری و تجاری به شمار میرود. از مزایای این روش میتوان گفت از آنجایی که امکان فشرده سازی زمانبندی برای اجرا وجود دارد بنابراین شاهد آن هستیم که روند ساخت با سرعت بیشتری پیش میرود. همچنین ساخت پروژهها در این روش، کاملا ایمن و راحت انجام میگیرد و میتوان به شکل چشمگیری در زمان و هزینهها صرفهجویی نمود.
در این روش, با دقت بیشتری میتوان نیروی انسانی,هزینهها و سایر تجهیزات را مدیریت و کنترل نمود. این یعنی چرخه ساخت با سرعت بیشتری حرکت خواهد کرد به این ترتیب, این کار به سود پیمانکار و کارفرمای پروژه خواهد بود. در این روش، از تجهیزات کامپیوتری مدرن به منظور طراحی استفاده میشود بنابراین در هنگام طراحی به راحتی میتوان تغییرات مورد نظر را اعمال نمود ضمن اینکه دست طراح و مهندس، به منظور خلاقیت در طراحی و زیباسازی پروژه بازتر خواهد بود.
ساختمانهایی که به روش اجرای تیلت آپ ساخته میشوند دارای مقاومت مطلوبی در برابر وزش بادهای شدید و زلزله هستند و ترک خوردگی, آتشسوزی, زنگزدگی و یا نشست سازه,به ندرت در آنها دیده میشود. در ضمن، این ساختمانها، به خوبی قادر به جذب سر و صدای اضافی در محیط هستند بنابراین سبب رفاه و آسایش ساکنین خواهند شد.
روش Wood Stud و Metal Stud

روش ساختمان سازی Wood Stud و Metal Stud,چند سالی است که به یکی از روشهای رایج و محبوب در کشورهای پیشرفته تبدیل شده است. همانطور که احتمالا میدانید در کشور آمریکا، خانهها و اسکلت آنها با استفاده از مصالح چوبی ساخته میشوند. در مرحله نازک کاری ساختمان,از صفحات بتنی یا گچی استفاده میگردد که با ایجاد سوراخ در آنها میتوان مسیر عبور لولههای آب یا سیمهای برق را مشخص کرد. همچنین برای ایجاد یک مبدل حرارتی یا عایق صدا از یک لایه ایزوله استفاده میشود. استفاده از این پوششهای بتنی یا گچی همچنین سبب میشود تا مقاومت ساختمان در برابر آتش سوزی نیز به شکل چشمگیری افزایش یابد. امروزه از این روش به منظور ساخت ساختمانهایی با حداکثر 4 طبقه استفاده میگردد.
در حال حاضر, با افزایش قیمت چوب و همچنین قرارگیری آن در معرض مشکلاتی نظیر خورده شدن توسط موریانهها, بسیاری از فعالیتهای ساختمانی در آمریکا به روش Metal Stud انجام میگیرد. روش ساخت و ساز در این متد تا حد زیادی به چوب شباهت دارد با این تفاوت که از پیچهای خودرو، به جای میخ استفاده میگردد. این روش در مقایسه با چوب,از خاصیت ارتجاعپذیری بیشتری برخوردار بوده به همین دلیل است که مقاومت سازهها در برابر حوادثی نظیر زلزله بسیار بالاست. به کمک این متد میتوان ساختهای فلزی که دارای ارتفاع حداکثر 7 طبقه هستند را به راحتی اجرا نمود.
روش Base Isolator

همانطور که میدانید امنیت، کیفیت ساخت و ساز و همچنین سرعت اجرا در سازههای بلند فاکتورهای بسیار مهمی هستند بنابراین به منظور ساخت پروژههای مرتفع از Base Isolator استفاده میگردد. در این متد به منظور اجرای سقف یا آرماتوربندی دیوارها از Metal Stud استفاده میگردد. بزرگترین مزیت این روش آن است که در ساختمانهای مرتفغ وزن بار مرده ساختمان به میزان چشمگیری کاهش مییابد. همچنین در این روش میتوان به خوبی هزینهها را کنترل کرده و در عین حال مقاومت سازه را به شکل موثری افزایش داد. جداکنندههایی که در این روش مورد استفاده قرار میگیرند همچنین از ویژگیهای انعطافپذیری بالا و قابلیت خمیدگی برخوردار هستند که با کنترل فشار وارد بر ساختمان میتوانند امنیت آن را به شکل چشمگیری افزایش دهند.
در این مقاله از اسپرلوس با روش های جدید ساختمان سازی در جهان آشنا شدید. باید گفت روشهای Base Isolator، Wood Stud و Metal Stud و Tilt –Up دارای ویژگیهای متفاوتی هستند با این حال, آنچه سبب استفاده از این روشها در ساختمانسازی مدرن شده را باید افزایش ایمنی سازهها، سرعت اجرای پروژهها, کاهش هزینههای تمام شده، بهرهگیری از مصالح ساختمانی مدرن و افزایش کیفیت ساخت پروژه دانست.